Låna sport- och friluftsutrustning gratis

Fritidsbanken är som ett bibliotek där man hittar sport- och friluftsprylar istället för böcker. Alla får låna och allt är gratis. Fritidsbanken finns i över hundra kommuner och fler tillkommer varje år.

Det finns över en halv miljon saker att låna på Fritidsbanken och i princip allt är skänkt av privatpersoner, föreningar, organisationer och företag. Det är saker som har stått oanvända i förråd och garage och som genom Fritidsbanken får nytt liv. Utrustningen tas omhand och fräschas upp när det behövs, men ibland skänks näst intill nya saker; det kan vara ett par skridskor som är urväxta eller en fotboll som inte längre används.

Man får låna utrustningen i upp till 14 dagar. Skulle något råka gå sönder blir man aldrig ersättningsskyldig, men vi vill ha tillbaka sakerna för vi kanske kan laga det som har gått sönder eller plocka reservdelar.

Ofta finns det hela klassuppsättningar av sånt som lånas mest, som skidor, skridskor och liknande. På fritidsbanken.se hittar man alla lokala fritidsbanker, öppettider och kan se vilka artiklar som finns i lager.

Har man saker hemma som inte längre används får man gärna skänka dem till Fritidsbanken. Vi tar emot all typ av sport- och friluftsutrustning utom kläder.

Läs mer på fritidsbanken.se