Rörelse och mattematik? Javisst!

Det är vi som är Mattecentrum. Det kan verka som att vi sysslar med matematik. Det är visserligen sant, men det vi står för är mycket större än så. Det handlar om mer än siffror och ekvationer.

Vår mission är att stötta dig i din matteresa, oavsett var du befinner dig. Det spelar ingen roll om du har kört fast, vill klara av ett prov, utmanas eller höja dina betyg. Oavsett hur stort eller litet ditt mål är finns vi här för dig.

Mattecentrum erbjuder fysiska och digitala mötesplatser där alla kan förbättra sig i matematik. Våra fysiska möteplatser kallas för räknestugor. Vi driver ett 80-tal räknestugor över hela Sverige, det är gratis att delta och alla är välkomna. – Ta hjälp av oss för att stärka ditt matte-självförtroende

 

De digitala verktyg vi erbjuder är:

Pluggakuten.se – Sveriges största läxhjälpsforum, där du även kan boka Livehjälp med en av våra mattecoacher.

Formelsamlingen.se – alla formler du behöver, samlade på ett ställe.

Matteboken.se – hela svenska matteboken samlad online, teori- och videolektioner, mängder med övningsuppgifter

Mathplanet.com – matte på engelska, amerikansk highschool-matte

Utöver det har vi även matteboken på arabiska, den svenska matteboken översatt till arabiska.

Hitta mer information: Din närmaste räknestuga

Därför är vi engagerade:
Vi är med i Skolklassikern för att vi är övertygande om kopplingen mellan rörelse och inlärning. Och det är inte bara något som vi har en känsla av, utan mer och mer forskning visar på detta samband. Du behöver röra på dig för att din hjärna ska må bra. Och att plugga matematik är också något som utvecklar din hjärna och din förmåga till problemlösning.