Hjortbergsskolan

Ambassadörsklass Falkenberg

Vi på Hjortsbergsskolan är glada över att våra 66 elever födda 2015 får förmånen att vara ambassadörsklass för skolklassikern!

Våra elever är inte bara fulla av energi och livsglädje, de är också nyfikna och älskar att röra på sig. Vi ser detta som en fantastisk tillgång och strävar efter att ge dem en lärmiljö som främjar deras naturliga behov av rörelse.

Genom att vara en del av Skolklassikern hoppas vi kunna inspirera och uppmuntra våra elever att röra sig ännu mer och därigenom må ännu bättre. Vi är stolta över att vara ambassadörsklass för detta initiativ, och vi tror på att rörelse är nyckeln till en hälsosam utveckling hos våra elever.

Forskning visar att rörelse främjar inlärning. När elever får möjlighet att vara fysiskt aktiva under skoldagen ökar deras koncentration, kreativitet, problemlösningsförmåga och emotionella hälsa. Varje rast erbjuds rastaktiviteter för alla elever.

Vi på Hjortsbergsskolan integrerar rörelse i våra lärandeaktiviteter genom att erbjuda rörelsepauser och inkludera fysiska aktiviteter i lektionerna. Vi utnyttjar också våra vackra utomhusmiljöer med Skrea strand och skogen som närmaste granne.

Vi ser fram emot ett fantastiskt samarbete med rörelse och glädje!

Vårt mål:
Skidor 66 km = 1 km var
Cykel 693 km = 10,5 km var
Simning 6.6 km = 100 m var
Löpning 132 km = 2 km var

Tillsammans ska vi klara av att ta oss fram 897.6 km på olika sätt.