Så går det till

Det första du som pedagog behöver göra är att anmäla din klass. Efter anmälan kan du logga in på Mina sidor. Det är här du redovisar de uppgifter ni kommer att göra. Vill du anmäla fler klasser så gör du det i inloggat läge.

Efter anmälan kommer du att få ett välkomstbrev. Välkomstbrevet innehåller information till dig som pedagog samt överraskning till eleverna från våra partners Generation Pep, ICA, Crescent, Wasa och Oatly.

För att sätta Skolklassikern i ett vidare hälsoperspektiv och i ett pedagogiskt sammanhang får du hjälp av ett inspirationsmaterial med faktatexter, bildspel, övningar och filmer om en hälsosam livsstil. Allt finner du under material och länkar. Här finner du också exempel på hur ett pressmeddelande kan se ut. Detta kan du använda för att sprida vetskapen om att du och din klass engagerat er i Skolklassikern och arbetar aktivt med en hälsosam livsstil. Detta material kommer kontinuerligt att utvecklas. Har du tips och tankar kring vad just du saknar så hör gärna av dig till oss via kontakta oss.

Tävlingsinstruktion

Skolklassikern är en hälsoaktivitet för alla elever i årskurs F-6. Det är en enkel och lustfylld aktivitet som i grunden handlar om att klassen tillsammans och på hemmaplan ska klara av de sträckor som ingår i de stora och traditionella motionsloppen inom En Svensk Klassiker (Engelbrektsloppet/Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och TCS Lidingöloppet). Skolklassikern är uppdelad i åtta olika tävlingsmoment som ni löser i den takt som passar just er. Alla tävlingsmoment ska vara klara och redovisade senast den 15 maj 2020. Ni har då klarat av och erövrat Skolklassikern 2019/2020!

Tävlingsmoment

Skolklassikern består av åtta obligatoriska delar, så kallade tävlingsmoment. Ni bestämmer själva när ni gör tävlingsmomenten och i vilken ordning.  Alla tävlingsmomenten ska redovisas på Mina sidor senast den 15 maj 2020. Tävlingsmomenten är:

SKIDOR – Läs mer
CYKEL – Läs mer
SIMNING – Läs mer
LÖPNING – Läs mer
Energiutmaning 1 – Designskolan
Energiutmaning 2 – Roligare frukt och grönt
Energiutmaning 3 – Knäck en toppingidé
Energiutmaning 4 – Hoppa över kossan

När ni gjort en sträcka i klassen loggar du in på Mina sidor och redovisar det ni gjort. I takt med att ni gör klart era tävlingsmoment kommer det att visas som en sammanställning på deltagarlistan. Här kan ni också jämföra er med andra klasser på skolan, i kommunen och/eller i landet.

När ett tävlingsmoment är avklarat kommer ni få ett diplom för tävlingsmomenten Skidor, Cykel, Simning och Löpning.  För att få ett diplom på att ni klarat av hela Skolklassikern ska även alla Energiutmaningar registreras på Mina sidor.

Vinn priser i Energiutmaningarna

Vill ni i klassen ha en extra utmaning och ha chansen att vinna fina priser till hela klassen från våra partners? Då ska ni registrera Energiutmaning 2 och 3 på Mina sidor senast den 14 februari 2020. Om inte, redovisar ni alla Energiutmaningarna senast den 15 maj 2020. Då har ni chans att vinna priser i Energiutmaning 1 och 4, samt ska alla registreras för att ni ska klara av hela Skolklassikern.

För att ha chans att vinna priser gäller följande datum:

Energiutmaning  1   15 maj 2020 – presenteras av Crescent
Energiutmaning 2   14 februari 2020 – presenteras av ICA
Energiutmaning 3   14 februari 2020 – presenteras av Wasa
Energiutmaning 4   15 maj 2020 – presenteras av Oatly

Efter varje slutdatum ovan så väljs det roligaste och mest tänkvärda bidraget ut av en jury bestående av personer från En Svensk Klassiker och våra partners. Juryns beslut går ej att överklaga. Vinnarna blir kontaktade kort efter slutdatumet för aktuellt pris.

Bli en Klassikerskola

Om alla klasser på en skola genomför Skolklassikern samma läsår erhåller ni utnämningen ”Klassikerskola”. Ni är då berättigade att hissa ”Skolklassikerflaggan” som ni kan köpa till självkostnadspris här

Logo
Logga in!