Så går det till

Det första du som pedagog behöver göra är att anmäla din klass. Efter anmälan kan du logga in på mina sidor. Det är här du redovisar de uppgifter ni kommer att göra. Vill du anmäla fler klasser så gör du det i inloggat läge på ”Mina sidor”.

Efter anmälan kommer du inom cirka 5 arbetsdagar att få ett välkomstbrev. Välkomstbrevet innehåller reflexer och tatueringar till alla elever, Skolklassikerdekal för er klassrumsdörr, en affisch, ett följebrev samt lite information från våra partners Gen-Pep, ICA Sverige, Crescent och Wasa.

För att sätta Skolklassikern i ett vidare hälsoperspektiv och i ett pedagogiskt sammanhang får du hjälp av ett inspirationsmaterial med faktatexter, bildspel, övningar och filmer om en hälsosam livsstil. Allt finner du under material och länkar. Här finner du också exempel på hur ett pressmeddelande kan se ut. Detta kan du använda för att sprida vetskapen om att du och din klass engagerat er i Skolklassikern och arbetar aktivt med en hälsosam livsstil. Detta material kommer kontinuerligt att utvecklas och fyllas på under året. Har du tips och tankar kring vad just du saknar så hör gärna av dig till oss via kontakta oss.

Tävlingsinstruktion

Skolklassikern är en hälsoaktivitet för elever i årskurs F-6. Det är en enkel och lustfylld aktivitet som i grunden handlar om att klassen tillsammans och på hemmaplan ska avverka de sträckor som ingår i de stora och traditionella motionsloppen inom En Svensk Klassiker (Engelbrektsloppet/Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och TCS Lidingöloppet). Skolklassikern är därför uppdelad i fyra olika tävlingsmoment som är Skidor, Cykel, Simning och Löpning samt tre olika energidepåer. Energidepåerna är inspirerande hälsouppgifter ni i klassen tillsammans ska lösa. Alla sju delarna ska vara klara och tävlingsmomenten redovisade senast den 11 maj 2018. Ni har då klarat av och erövrat Skolklassikern 2018!

Vid sidan av de obligatoriska tävlingsmomenten och energidepåerna finns också tre stycken frivilliga pristävlingar.

Tävlingsmoment

Skolklassikern består av sju obligatoriska delar. Ni bestämmer själva när ni gör tävlingsmomenten och energidepåerna och i vilken ordning. Alla sju delarna ska vara genomförda och tävlingsmomenten ska redovisas senast den 11 maj 2018 på ”Mina sidor”. De sju delarna är:

SKIDOR – Läs mer
Energidepå 1 – Läs mer här
CYKEL – Läs mer
Energidepå 2 – Läs mer här
SIMNING – Läs mer
Energidepå 3 – Läs mer här
LÖPNING – Läs mer

När ni avverkat en sträcka i klassen loggar du in på ”Mina sidor” och redovisar det ni gjort. I takt med att ni gör klart era tävlingsmoment kommer det att visas som en sammanställning på deltagarlistan. Här kan ni också jämföra er med andra klasser på skolan, i kommunen och/eller i landet.

När ett tävlingsmoment är avklarat kommer ni få ett diplom för det aktuella tävlingsmomentet. Uppgifterna i energidepåerna ansvarar du som pedagog för att klassen genomför samt är det du som bestämmer när klassen klarat av uppgifterna. Energidepåerna är obligatoriska, men registreras inte på ”Mina sidor”.

När alla sju delarna är klara får ni er Skolklassikerutmärkelse 2018!

Pristävlingar

Vid sidan av de obligatoriska delarna i Skolklassikern finns tre stycken pristävlingar med fina priser från våra partners och vänner. Tre vinnande bidrag utses för varje pristävling.

Ni får inför varje pristävling närmare beskrivningar på denna utmaning via den e-postadress ni angav vid anmälan samt att pristävlingen dyker upp på Skolklassikerns startsida. Deltagandet är frivilligt och ni deltar i så många pristävlingar ni vill och kan.

Temat på pristävlingarna är:

PRISTÄVLING 1 – 15 maj-30 oktober 2017 – presenteras av Crescent
PRISTÄVLING 2 – 30 oktober-16 februari 2018 – presenteras av ICA
PRISTÄVLING 3 – 16 februari-11 maj 2018 – presenteras av Wasa

Efter varje pristävlings avslut så väljs det roligaste och mest tänkvärda bidraget ut av en jury bestående av personer från En Svensk Klassiker och våra partners. Juryns beslut går ej att överklaga. Vinnarna blir kontaktade efter varje avslutad pristävling.

Logo
Logga in!