Partners

ICA Sverige

För oss är det viktigt att inspirera våra kunder till hälsosamma val och en god matkultur. Och att lära sig om frukter och grönsaker redan i tidig ålder är viktigt för att skapa hälsosamma vanor genom livet. Med fokus på mat, hälsa och måltider vill vi skapa en godare morgondag.

Läs mer på: icagruppen.se och ica.se
Facebook: facebook.com/ICA
Instagram: instagram.com/icasverige/

 

Crescent

Crescent har tillverkat cyklar i mer än 100 år. Cyklar för vardag, träning och tävling;  designade och utvecklade för Svenska förhållanden. Att bidra till en bättre folkhälsa ingår i Crescents vision och genom sitt engagemang som huvudsponsor till En Svensk Klassiker och Skolklassikern vill Crescent inspirera till en aktiv livsstil. Kvalité och säkerhet är i fokus när Crescent tillverkar sina cyklar. Genom Skolklassikern hjälper man Sveriges mellanstadieelever att bli kompis med sin cykel och tipsar om hur man tar hand om den, så att den håller länge och är säker i trafiken.

Läs mer på www.crescent.se
Facebook: facebook.com/crescentcyklar/
Instagram: Instagram.com/crescentcyklar

#crescentcyklar

 

Oatly

Oatly har funnits ganska länge nu. Eller i alla fall längre än vad många tror. Det var redan på 90-talet som några forskare från Lunds universitet listade ut hur man gör havre flytande med hjälp av naturliga enzymer. Framgång! Eller ja, i början var det främst allergiker som köpte Oatly, och en och annan av personliga skäl. Men idag är det fler och fler som väljer växtbaserat, och det tycker vi är fantastiskt – inte minst för klimatets skull! Till alla er som nu ska springa, cykla, simma och åka skidor: Heja heja!

Läs mer på www.oatly.se
Facebook: http://facebook.com/oatly
Instagram: https://www.instagram.com/oatly

 

Mattecentrum

Visste du att det finns matematik i allt? Faktum är att du kan räkna ut nästan precis allting runt omkring dig och inte bara i din mattebok. Häftigt va?

Oavsett om du gillar fotboll, spela piano eller hästar så finns det otroligt mycket matematik i t.ex. hastighet, höjd, takt och rörelse. Det finns en del som tycker matte är kul, andra som tycker det är svårt, men något som är värt att komma ihåg är att alla kan lära sig att bli bra på matte -det tar bara olika lång tid för olika personer. Precis som att det tar olika tid för olika personer att lära sig dansa, cykla, simma eller åka skidor. Bra va? Och du, visst är det så att man dessutom tycker att saker är lite roligare ju mer man tränar? Så kom och träna med oss!

Läs mer på www.mattecentrum.se
www.matteboken.se
www.pluggakuten.se

Facebook: http://facebook.com/mattecentrum
Instagram: https://www.instagram.com/mattecentrum
Twitter: http://www.twitter.com/mattecentrum  

 

 

Generation Pep: Ett aktivt liv ska vara en barnlek!

Vi rör på oss för lite och äter för dåligt. Det låter kanske inte så farligt, men i själva verket utgör den kombinationen i dag en av våra största hälsofaror. Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Tillsammans med aktörer från svenskt näringsliv, offentlig och ideell sektor vill Generation Pep driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Vår vision är att alla barn och unga i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Generation Pep har tillsammans med forskare och grundskolor utvecklat ett kostnadsfritt digitalt stöd för skolor – Pep Skola. Verktyget bygger på låga trösklar, inspiration och hjälp i det systematiska kvalitetsarbetet med fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor som en naturlig del under skoldagen.

Läs mer på https://generationpep.se/sv/verktyg/pep-skola/
Facebook: www.facebook.com/generationpep
Instagram: www.instagram.com/gen.pep
Twitter: www.twitter.com/gen_pep

 

Parasport Sverige

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté (Parasport Sverige) är ett idrottsförbund för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning. Förbundet leder också arbetet med Special Olympics, som är bredd- och motionsidrott för personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Förbundet har fyra uttalade roller:

1. Ett specialidrottsförbund med ansvar för 13 olika idrotter.
2. Kompetensstöd inom parasport för andra specialidrottsförbund som är medlem i Riksidrottsförbundet.
3. Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom 18 andra specialidrottsförbund.
4. Ansvarar för och leder Special Olympics-verksamheten i Sverige.

 

Polar

Polar grundades 1977 i staden Uleåborg i norra Finland och det var även här som vi uppfann den första trådlösa pulsmätaren. Mycket har hänt sedan starten och idag finns vi representerade i över 80 länder. Egen forskning samt ett nära samarbete med expertis och forskningsinstitut ligger till grund för våra framgångar. Våra unika och innovativa Smart Coaching-funktioner i kombination med våra prisbelönta modeller har gjort oss till den världsledande leverantör vi är idag. Våra träningsklockor och pulssensorer är idag förstahandsvalet bland motionärer och elitidrottare över hela världen.

I programmet Polar Go Fit försöker vi få eleverna att hålla sin puls mellan 60-80% av sin maxpuls för att syresätta hjärnan och därmed orka med skoldagen bättre och att förbättra inlärning, koncentration samt resultat i skolan. Nu med nya klockan E-UNITE kan vi ju få ut ännu mer information och öka medvetenheten hos elever, föräldrar och skola så alla drar åt samma håll – att minska stillasittandet i samhället.

Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa er att nå dina resultatmål, besök www.polar.com/sv eller skicka oss ett mail till b2bsverige@polar.com

Vårt system för aktiv pulsträning används i många skolor. Läs artiklar för beslutsfattare, rektor, lärarkollegor och elever här

Testa Polar Go Fit kostnadsfritt i 30 dagar.

 

Ramudden

På Ramudden jobbar vi med att skapa säkra arbetsplatser både för dem som arbetar på- och längs våra vägar men även för de personer som passerar förbi. Grunden för vår företagskultur är vad vi kallar Ramuddenandan. Den innebär att vi alltid är omtänksamma mot våra kunder, sätter medarbetarnas hälsa och säkerhet främst och att vi är bäst på det vi gör.

I vår interna friskvårdssatsning Passion For Health uppmuntrar vi till bättre hälsa och glädje samt att träna regelbundet. Att göra saker tillsammans bygger laganda, därför engagerar vi oss i Skolklassikern.

Läs mer på https://www.ramudden.se

 

Logo
Logga in!