Så går det till – Skolklassikern Special Olympics

Det första du som pedagog/ledare behöver göra är att anmäla din grupp/klass/förening här. Efter anmälan kan du logga in på Mina sidor. Det är här du redovisar de uppgifter ni kommer att göra. Vill du anmäla fler grupper/klasser så gör du det i inloggat läge på Mina sidor.

För att sätta Skolklassikern Special Olympics i ett vidare hälsoperspektiv och i ett pedagogiskt sammanhang håller vi på att bygga upp en bank med inspirationsmaterial innehållande bildspel, övningar och filmer om en hälsosam livsstil. Allt finner du under material och länkar. Här finner du också exempel på hur ett pressmeddelande kan se ut. Detta kan du använda för att sprida vetskapen om att ni engagerat er i Skoklassikern Special Olympics och arbetar aktivt med en hälsosam livsstil. Har du tips och tankar kring vad just du saknar så hör gärna av dig till oss via kontakta oss.

Tävlingsinstruktion

Skolklassikern Special Olympics är en hälsoaktivitet för barn och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning i särskolan, gruppboenden eller idrottsföreningar. Det är enkla och lustfyllda aktiviteter som i grunden handlar om att deltagarna tillsammans, var och en utifrån sina förutsättningar, på hemmaplan ska göra de sträckor som ingår i de stora och traditionella motionsloppen inom En Svensk Klassiker (Engelbrektsloppet/Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och TCS Lidingöloppet). Special Olympics-klassikern är därför uppdelad i fyra olika rörelsemoment – Skidor, Cykel, Simning och Löpning. Förutom rörelsemomenten ingår fyra roliga energiutmaningar. Det är du som ledare/pedagog som bestämmer när ni fullgjort dessa åtta tävlingsmoment.

Tävlingsmomenten redovisas senast den 14 maj 2021 på Mina sidor. För att klara av Skolklassikern Special Olympics krävs att ni gör minst fyra av de totalt åtta momenten!

Tävlingsmoment

Special Olympics-klassikern består av åtta delar. Ni bestämmer själva när ni gör tävlingsmomenten, i vilken ordning och i vilken utsträckning din grupp/klass har förutsättningarna att göra dem. Ni redovisar era tävlingsmoment senast den 14 maj 2021 på Mina sidor. De åtta delarna är:

SKIDOR – Läs mer
CYKEL – Läs mer
SIMNING – Läs mer
LÖPNING – Läs mer
ENERGIUTMANING 1 – Designskolan
ENERGIUTMANING 2 – Roligare frukt och grönt
ENERGIUTMANING 3 – Dansa matte
ENERGIUTMANING 4 – Hoppa över kossan

När ni gjort en sträcka loggar du in på Mina sidor och redovisar det ni gjort. I takt med att ni gör klart era tävlingsmoment kommer det att visas som en sammanställning på deltagarlistan.

När ett tävlingsmoment är avklarat kommer ni få ett diplom för det aktuella tävlingsmomentet. Energiutmaningarna ansvarar du som ledare/pedagog för att gruppen/klassen/föreningen genomför samt att det är du som bestämmer när ni tillsammans klarat av uppgifterna. Allt registreras på Mina sidor.

En extra chans att vinna!

Vill ni ha en extra utmaning och ha chansen att vinna fina priser från våra partners? Då ska ni registrera Energiutmaning 2 och 3 på Mina sidor senast den 12 februari 2021. Om inte, redovisar ni alla Energiutmaningarna senast den 14 maj 2021. Då har ni chans att vinna priser i Energiutmaning 1 och 4.

För att ha chans att vinna priser gäller följande datum:

Energiutmaning  1   14 maj 2021 – presenteras av Crescent
Energiutmaning 2   12 februari 2021 – presenteras av ICA
Energiutmaning 3   12 februari 2021 – presenteras av Mattecentrum
Energiutmaning 4   14 maj 2021 – presenteras av Oatly

Efter varje slutdatum ovan så väljs det roligaste och mest tänkvärda bidraget ut av en jury bestående av personer från En Svensk Klassiker och våra partners. Juryns beslut går ej att överklaga. Vinnarna blir kontaktade kort efter slutdatumet för aktuellt pris.

Logo
Logga in!