Hoppa till innehåll Hoppa till sidfot

Tillsammans gör vi Sveriges ungar friskare!

Det är vi som är En Svensk Klassiker

Engelbrektsloppet – Skidåkaren i centrum

Engelbrektsloppet är Sveriges näst största långlopp på skidor. Det är ett klassiskt skidlopp för damer och herrar i både tävlings- och motionsklass. Loppet är också ett seedningslopp till Vasaloppet, vilket innebär att du kan ”seeda” upp dig till en bättre startposition till Vasaloppet. Loppet körs i Norberg och arrangeras alltid andra helgen i februari.
Vill du läsa mer om Engelbrektsloppets se www.engelbrektsloppet.com

Vasaloppet – I fäders spår för framtida segrar

Vasaloppet är världens äldsta, längsta och största långlopp på skidor och är sedan år 1971 en del av En Svensk Klassiker. Vasaloppet genomförs i landskapet Dalarna med start i Berga by i Sälen och målgång i Mora.

Vill du läsa mer om Vasaloppet se deras hemsida www.vasaloppet.se

Vansbrosimningen – Sveriges största öppet vatten-evenemang

Vansbrosimningen är Sveriges största öppet vatten-evenemang med närmare 16 000 deltagare. Tävlingarna går av stapeln i Vansbro i vackra Dalarna. Simningen är inte bara en folkfest för deltagarna utan även för åskådarna. Publik kan följa alla lopp från strandpromenaden längs Västerdalälven. 


Vill du veta mer om Vansbrosimningen, se deras hemsida www.vansbrosimningen.se

Vätternrundan – utmanande lopp för alla cyklister

Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan – som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.

Vill du läsa mer om Vätternrundan, se deras hemsida www.vatternrundan.se

TCS Lidingöloppet – naturskön löpning för alla

Det klassiska 30 km-loppet, TCS Lidingöloppet 30, är sedan 1982 noterat i Guiness Rekordbok som världens största terränglopp. TCS Lidingöloppshelgen bjuder på många olika lopp och alla är utan tvekan en stor upplevelse för de flesta, oavsett vilken distans du springer. Totalt deltar närmare 45 000 löpare i alla lopp under TCS Lidingöloppshelgen 


Vill du veta mer om TCS Lidingöloppet, se deras hemsida www.lidingoloppet.se

Vi gillar kakor!

Denna webbplats använder cookies för att ge användaren ökad funktionalitet. Cookies används för besökarstatistik samt vid användning av formulär.