Hoppa till innehåll Hoppa till sidfot

Tillsammans gör vi Sveriges ungar friskare!

Det är vi som är En Svensk Klassiker

Engelbrektsloppet – Skidåkaren i centrum

Engelbrektsloppet är Sveriges näst största långlopp på skidor. Det är ett klassiskt skidlopp för damer och herrar i både tävlings- och motionsklass. Loppet är också ett seedningslopp till Vasaloppet, vilket innebär att du kan ”seeda” upp dig till en bättre startposition till Vasaloppet. Loppet körs i Norberg och arrangeras alltid andra helgen i februari.
Vill du läsa mer om Engelbrektsloppets se www.engelbrektsloppet.com

Vasaloppet – I fäders spår för framtida segrar

Vasaloppet är världens äldsta, längsta och största långlopp på skidor och är sedan år 1971 en del av En Svensk Klassiker. Vasaloppet genomförs i landskapet Dalarna med start i Berga by i Sälen och målgång i Mora.

Vill du läsa mer om Vasaloppet se deras hemsida www.vasaloppet.se

Vansbrosimningen – Sveriges största öppet vatten-evenemang

Vansbrosimningen är Sveriges största öppet vatten-evenemang med närmare 16 000 deltagare. Tävlingarna går av stapeln i Vansbro i vackra Dalarna. Simningen är inte bara en folkfest för deltagarna utan även för åskådarna. Publik kan följa alla lopp från strandpromenaden längs Västerdalälven. 


Vill du veta mer om Vansbrosimningen, se deras hemsida www.vansbrosimningen.se

Vätternrundan – utmanande lopp för alla cyklister

Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan – som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.

Vill du läsa mer om Vätternrundan, se deras hemsida www.vatternrundan.se

TCS Lidingöloppet – naturskön löpning för alla

Det klassiska 30 km-loppet, TCS Lidingöloppet 30, är sedan 1982 noterat i Guiness Rekordbok som världens största terränglopp. TCS Lidingöloppshelgen bjuder på många olika lopp och alla är utan tvekan en stor upplevelse för de flesta, oavsett vilken distans du springer. Totalt deltar närmare 45 000 löpare i alla lopp under TCS Lidingöloppshelgen 


Vill du veta mer om TCS Lidingöloppet, se deras hemsida www.lidingoloppet.se

Och vi som är samarbetspartners

Nelson Garden –  reconnect to nature

Barn som får möjlighet att odla mår bättre, kommer närmare naturen och känner glädje och stolthet. De allra flesta skolor har någon plats där odling kan bedrivas. Det kan vara en del av skolgården, en innegård eller en fönsterbräda i matsalen eller på hemkunskapen. Tillsammans med Skolklassikern vill vi bidra till att fler barn får utforska världen genom odling.

Läsa mer om Nelson Garden här

Crescent – För mer rörelseglädje i livet

Crescent utvecklar, designar och bygger cyklar i Varberg på den svenska västkusten. Vi gör det med fokus på rörelseglädje och för att skapa tryggare och säkrare cykling, precis som vi gjort i 100 år . Våra cyklar byggs för att klara vårt tuffa nordiska klimat och för att bli din självklara hjälte i liv och vardag. Crescent är stolt partner till Skolklassikern och vårt samarbete grundar sig i vår gemensamma vision om att bidra till ett liv i rörelse. Vårt samarbete ger barn möjlighet att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv – sådant som vi på Crescent gillar.

Läs mer om Crescent här

Polar

Barndomen och tonåren är svåra perioder att navigera, där barn, tonåringar och unga vuxna lär sig nya saker om sig själv och sina kroppar varje dag. Med över 40 års vetenskap och forskning har vår puls och sport teknologi finjusterats för att ge tillförlitliga data till elever så att dem kan börja först sina kroppar. Motivera och hjälp, eleverna att nå sin fulla potential, genom mer engagerade, interaktiva och roligare gympa pass.

Läs mer om Polar här

Generation Pep

Vi är engagerade i Skolklassikern för att Generation Pep arbetar utifrån en vision att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Generation Pep arbetar för att hela samhället ska engageras i barn och ungas hälsa och vi arbetar både mot skolor, som mot barn och ungas fritid för att nämna några verksamhetsområden.

ICA – Kompis med kroppen

ICA vill göra det enklare för människor att äta nyttigare genom att inspirera, ge goda råd och guida till ett friskare och bättre liv. Genom Kompis med kroppen är ambitionen att barn i tidig ålder får en förståelse för hur bra mat och motion gör att de kan bli lite bättre kompis med kroppen.

Läs mer om ICAs initiativ här:
https://www.ica.se/hallbarhet/halsa/kompis-med-kroppen/

Mattecentrum

Mattecentrum är en oberoende ideell förening grundad 2008. Vårt syfte är att stärka det matematiska självförtroendet hos barn och unga och accelerera deras matteresa. Det spelar ingen roll vilka förkunskaper ett barn har eller vilken målsättning man har satt för sig själv, alla är lika välkomna till oss. Vi driver idag öppna räknestugor på 24 orter runt om i Sverige och fem digitala sajter fyllda med kunskapsmaterial på olika språk samt chatt och läxhjälp genom videomöte. Allt är kostnadsfritt att ta del av.

Samarbetsförbund

Svensk simidrott

Simning och simidrott blir vad du väljer att göra det till. Det kan vara ett svalt kvällsdopp en varm sommarkväll, stenhårda intervaller i bassängen, hisnande hopp från svikten eller dina första trevande simtag på djupt vatten. Kanske väljer du att tävla och sikta mot medaljerna eller så väljer du lugnare längder i pilarnas riktning i motionsbassängen. Oavsett vad du väljer så är du en del av Svensk Simidrott och vi vill välkomna dig till vattnet.

Svenska skidförbundet

Svenska cykelförbundet

Svenska friidrottsförbundet

Orienteringsförbundet, SOFT

Svenska Orienteringsförbundet består av 550 föreningar med 83 000 medlemmar.

Svensk orientering är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet, samt aktiviteter som 
HittautNaturpasset och Motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 större tävlingar och stora evenemang som Tiomila25manna och O-Ringen.

Svenska Parasportförbundet

Parasport Sverige är en unik kraft som förverkligar drömmar. 

Vi organiserar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning. I våra idrotter och idrottsföreningar är alla välkomna – oavsett om du är nybörjare, motionär eller vill tävla och satsa mot världstoppen.

parame.se kan du hitta din träning, oavsett vart i landet du bor.

Vi gillar kakor!

Denna webbplats använder cookies för att ge användaren ökad funktionalitet. Cookies används för besökarstatistik samt vid användning av formulär.