Knäck en toppenidé!

Vi vet ju alla att det är viktigt att vi äter en varierad kost, både till frukost, lunch, middag och målen däremellan. Det finns mängder av knäckebrödsprodukter och valet av topping på knäckebrödet, gör möjligheterna och kombinationerna oändliga.

Vi äter ju inte bara med munnen utan alla sinnen påverkar vår smakupplevelse och aptit. Kommer klassen ihåg vilka sinnen vi har? Först använder vi oss av synen när vi tittar på maten, sedan luktar vi på den och kanske känner på den. Därefter stoppar vi in den i munnen och får då känna vad det är för smak och hur den låter med hjälp av hörselsinnet när man tuggar på den. Be eleverna prova själva – det blir en helt ny upplevelse!

I denna pristävling ska klassen ta fram sin favorittopping till knäckebröd. Med topping menas det som läggs på knäckebrödet. Självklart består toppingen av något som är bra för dig och vår planet. Är det en grönsakstopping, frukttopping, varm topping, en härlig röra där man krossat ett annat knäckebröd som crunch. Eller är det er favorit-topping för att den är snyggast, godast, hälsosammast eller kanske roligast? Möjligheterna är oändliga! Låt fantasin flöda!

Råvarorna som används i toppingen ska kunna finnas på er skola, vilket innebär att exklusiva råvaror inte kan finnas med i ert bidrag. Även andra klasser ska kunna använda ert recept och tillaga ert bidrag.

Val av knäckebröd, kreativitet, utseende, smak och nyttighet räknas in i bedömningen.

Tävlingen pågår under perioden 17 februari-11 maj 2018 och arrangeras av Skolklassikern tillsammans med Barilla Sverige AB, som äger varumärket Wasa.

Vid eventuella frågor kontakta oss via info@skolklassikern.hyd.se

Redovisning

Varje klass får skicka in max ett bidrag. Bidraget redovisas på mina sidor senast den
11 maj 2018.

När bidraget redovisas ska det finnas:

  • Bild på knäckebrödet med sin topping
  • Namn på bidraget
  • Recept på ert bidrag
  • En kort motivering till varför ert bidrag är bäst.

Tänk på att ni tar bilder i enlighet med er verksamhets riktlinjer. Om ni inte anger något annat vid uppladdning av ert bidrag så förbehåller sig Skolklassikern och Wasa rätten att använda bilderna i sina kanaler.

Pris

10 stycken vinnare väljs ut vars bidrag är kreativa och välmotiverade. De 10 vinnande klasserna får bjuda hela skolan på knäckebröd till ett värde av 500 kronor och får deras recept publicerat i en receptfolder. Det går inte att byta ut vinsten mot kontanter.

Vinnarna utses, när tävlingen har avslutats den 11 maj 2018, av en juryn bestående av Wasarepresentanter. Jury kommer att bedöma utifrån de mest inspirerande bidragen och motiveringarna. Vinnarna kommer att meddelas personligen via e-post. Pris skickas ut till vinnarna.

PDF – Generell tävlingspolicy Barilla Sverige AB

Logo
Logga in!