Roligare frukt och grönt

Vi vet ju alla att det är viktigt att vi får i oss frukt, bär och grönsaker varje dag – vi hoppas att denna pristävling kan få barnen att vilja äta ännu mer av dessa nyttigheter!

Vi äter ju inte bara med munnen utan alla sinnen påverkar vår smakupplevelse och aptit. Kommer klassen ihåg vilka sinnen vi har? Först använder vi oss av synen när vi tittar på frukten/grönsaken, sedan luktar vi på den och kanske känner på den. Därefter stoppar vi in den i munnen och får då känna vad det är för smak och hur den låter med hjälp av hörselsinnet när man tuggar på den. Be eleverna prova själva – det blir en helt ny upplevelse!

I denna pristävling gäller det att klassen plockar fram sin lekfulla och kreativa sida. Låt fantasin flöda och skär maten i roliga former och dekorera med färgglada grönsaker. Vem gör den roligaste smörgåsen? Vem kan med hjälp av tandpetare och frukt göra ett frukt- och grönt konstverk och göra en liten vernissage? Eller varför inte göra ett fantasifullt porträtt på fruktbrickan innan ni äter upp frukten?

Klassens bidrag dokumenteras med bild och ord eller varför inte med en liten film?

Bidraget redovisas på mina sidor senast den 16 februari 2018. Här kan ni ladda upp bild och skriva en kort förklarande text. Har ni valt att spela in en film laddar ni upp den på Youtube eller Vimeo och kopierar in länken vid redovisningen. De tre roligaste och mest inspirerande bidragen utses som vinnare av en jury bestående av personer från Skolklassikern och ICA Sverige. Juryns beslut kan inte överklagas. Vinnarna blir kontaktade via mail.

Tänk på att ni tar bilder i enlighet med er verksamhets riktlinjer. Om ni inte anger något annat vid uppladdning av ert bidrag så förbehåller sig Skolklassikern och ICA Sverige AB rätten att använda bilderna/filmerna i sina kanaler.

Priser

Det vinnande bidraget får förkläden till hela klassen samt frukt att bjuda hela skolan på (ca 250 kg). Andra och tredje pris är förkläden till hela klassen.

Tips för en roligare måltid

  • Gör roliga figurer av frukt och grönsaker tillsammans med barnen.
  • Servera en fräsch och läcker efterrätt – bjud på ett glas med färska frukter och bär.
  • Dela en kiwi på två och ät med sked – enkelt och gott! Fungerar lika bra med melon och passionsfrukt.
  • Servera grönsaker i bitar och stavar tillsammans med dipsås.
  • För fler smarta, roliga och hälsosamma tips gör ett besök och låt er inspireras på www.ica.se/kompismedkroppen

Logo
Logga in!