Designskolan – Lär dig designa en cykel!

Skolklassikerns Energiutmaning ”Designskolan – Lär dig designa en cykel” handlar om att ni ska lära er hur man designar en cykel.

Vardagsmotion är ett viktigt inslag i kampen mot stillasittandet. Att ta cykeln till skolan, kompisarna, träningen… är en av många saker du kan göra för att röra på dig mer. Kanske är det till och med så att det blir ännu roligare att cykla på en cykel du själv har designat? Hur skulle den cykeln se ut?

Så här går Energiutmaningen till

Kopieringsunderlaget som ska användas finner ni här eller längst ner på sidan. Kopiera upp ett exemplar till varje elev. Vill ni hellre arbeta i datorn, kan ni ladda ner skisserna. Nedan eller här finner ni en folder där man får tips med vilka delar på cykeln som ska designas, samt tips att tänka på.

Uppgiften är att ni i klassen ska lära er designa en Crescent barn mountainbike.

Ni i klassen bestämmer om ni vill skicka in alla klassens bidrag eller bara ett fåtal.

Läraren samlar in klassens bidrag. OBS! Glöm inte att skriva namn/skola samt klass på ALLA papper.

Pedagogen laddar upp en bild (av något bidrag) eller film av klassens färdiga bidrag enligt instruktioner på Skolklassikerns Mina sidor.

Senast den 16 maj ska bidragen finnas inskickade samt redovisad på Mina sidor. En jury bestående av Crescent-representanter kommer att utse en vinnare. Juryn kommer att bedöma utifrån de mest inspirerande bidragen.
Den vinnande klassen kontaktas av Skolklassikern i slutet av maj.

Vinnande klass får cykelhjälmar till hela klassen.

Skolklassikern och dess partners förbehåller sig rätten att publicera inskickat material om inget annat specifikt anges.

Vinnare 2020/2021:

Gunnarbyskolan klass 2C, Sami Mazouat

 

Material för nerladdning:

Folder – Designskolan, lär dig designa en cykel! (pdf)
Powerpoint – Så går det till (ppt)
Skisspapper för designdetaljer (pdf)

 

Logo
Logga in!