Roligare frukt och grönt – under uppdatering!
Ny uppgift kommer inom kort!

Vi vet ju alla att det är viktigt att vi får i oss frukt, bär och grönsaker varje dag – vi hoppas att denna energiutmaning kan få barnen att vilja äta ännu mer av dessa nyttigheter!

Vi äter ju inte bara med munnen utan alla sinnen påverkar vår smakupplevelse och aptit. Kommer klassen ihåg vilka sinnen vi har? Först använder vi oss av synen när vi tittar på frukten/grönsaken, sedan luktar vi på den och kanske känner på den. Därefter stoppar vi in den i munnen och får då känna vad det är för smak och hur den låter med hjälp av hörselsinnet när man tuggar på den. Be eleverna prova själva – det blir en helt ny upplevelse!

Så här går Energiutmaning 2 till

I Energiutmaning 2 gäller det att klassen plockar fram sin lekfulla och kreativa sida. Låt fantasin flöda och skär maten i roliga former och dekorera med färgglada grönsaker. Vem gör den roligaste smörgåsen? Vem kan med hjälp av tandpetare och frukt göra ett frukt- och grönt-konstverk och sedan göra en liten vernissage? Eller varför inte göra ett fantasifullt porträtt på fruktbrickan innan ni äter upp frukten?

Klassens bidrag dokumenteras med en bild och ord eller varför inte med en liten film?

Energiutmaning 2 redovisas på Mina sidor senast den 16 maj 2022. Här kan ni ladda upp en bild och skriva en kort förklarande text. Har ni valt att spela in en film laddar ni upp den på Youtube eller Vimeo och kopierar in länken.

Tänk på att ni tar bilder i enlighet med er verksamhets riktlinjer. Om ni inte anger något annat vid uppladdning av ert bidrag så förbehåller sig Skolklassikern och ICA Sverige AB rätten att använda bilderna/filmerna i sina kanaler.

Tips för en roligare måltid

  • Gör roliga figurer av frukt och grönsaker tillsammans med barnen.
  • Servera en fräsch och läcker efterrätt – bjud på ett glas med färska frukter och bär.
  • Dela en kiwi på två och ät med sked – enkelt och gott! Fungerar lika bra med melon och passionsfrukt.
  • Servera grönsaker i bitar och stavar tillsammans med dipsås.
  • För fler smarta, roliga och hälsosamma tips gör ett besök och låt er inspireras på www.ica.se/kompismedkroppen

Vinn pris i Energiutmaning 2

Klassen har en chans att vinna fina priser från ICA Sverige om ni laddar upp uppgiften på Mina sidor senast den 12 februari 2021. Klasser som laddar upp Energiutmaning 2 på Mina sidor efter den 12 februari är inte med och tävlar om dessa priser utan är med och genomför Skolklassikern 2020/2021.

Efter slutdatumet utses tre olika vinnare av en jury bestående av representanter från ICA Sverige. Juryn kommer att bedöma utifrån de mest inspirerande bidragen och motiveringarna.

De vinnande klasserna får var sin vattenflaska samt bjuda hela skolan på frukt. Det går inte att byta ut vinsten mot kontanter.

Vinnare 2020/2021:

Logo
Logga in!