Knäck en toppenidé!

Vi vet ju alla att det är viktigt att vi äter en varierad kost, både till frukost, lunch, middag och målen däremellan. Det finns mängder av knäckebrödsprodukter och valet av topping på knäckebrödet, gör möjligheterna och kombinationerna oändliga.

Vi äter ju inte bara med munnen utan alla sinnen påverkar vår smakupplevelse och aptit. Kommer klassen ihåg vilka sinnen vi har? Först använder vi oss av synen när vi tittar på maten, sedan luktar vi på den och kanske känner på den. Därefter stoppar vi in den i munnen och får då känna vad det är för smak och hur den låter med hjälp av hörselsinnet när man tuggar på den. Be eleverna prova själva – det blir en helt ny upplevelse!

Så här går Energiutmaning 3 till

I Energiutmaning 3 ska klassen ta fram sin favorittopping till knäckebröd. Med topping menas det som läggs på knäckebrödet. Toppingen får gärna bestå av något som är bra för dig och vår planet. Är det en grönsakstopping, frukttopping, varm topping, en härlig röra där man krossat ett annat knäckebröd som crunch. Eller är det er favorit-topping för att den är snyggast, godast, hälsosammast eller kanske roligast? Möjligheterna är oändliga! Låt fantasin flöda!

Råvarorna som används i toppingen ska kunna finnas på er skola, vilket innebär att exklusiva råvaror inte kan finnas med i ert bidrag. Även andra klasser ska kunna använda ert recept och tillaga ert bidrag.

Val av knäckebröd, kreativitet, utseende, smak och nyttighet är viktiga komponenter i ert bidrag.

Varje klass får skicka in max ett bidrag. Bidraget redovisas på Mina sidor senast den 15 maj 2020.

När bidraget redovisas ska det finnas:

  • Bild på knäckebrödet med sin topping
  • Namn på bidraget
  • Recept på ert bidrag
  • En kort motivering till varför ert bidrag är bäst.

Tänk på att ni tar bilder i enlighet med er verksamhets riktlinjer. Om ni inte anger något annat vid uppladdning av ert bidrag så förbehåller sig Skolklassikern och Wasa rätten att använda bilderna i sina kanaler.

Vid eventuella frågor kontakta oss via info@skolklassikern.se

Vinn pris i Energiutmaning 3

Klassen har en chans att vinna fina priser från Barilla Sverige AB, som äger varumärket Wasa, om ni laddar upp uppgiften på Mina sidor senast den 14 februari 2020. Klasser som laddar upp Energiutmaning 3 på Mina sidor efter den 14 februari är inte med och tävlar om dessa priser utan är med och genomför Skolklassikern 2019/2020.

Efter slutdatumet utses en vinnare av en jury bestående av Wasarepresentanter. Juryn kommer att bedöma utifrån de mest inspirerande bidragen och motiveringarna. Vinnaren kommer att meddelas personligen via e-post. Pris skickas ut till vinnarna.

Den vinnande klassen får bjuda hela skolan på knäckebröd till ett värde av ca 500 kronor. Vid vinst blir klassen kontaktad för att se hur detta bäst görs på er skola. Varje elev i klassen får också en fin gympapåse. Det går inte att byta ut vinsten mot kontanter.

Logo
Logga in!