Hoppa över kossan

Skolklassikerns energiutmaning ”Hoppa över kossan” handlar om rörelse i kombination med en förståelse för hur det vi äter och dricker påverkar vårt klimat.

Klimatförändringarna är en av vår tids viktigaste utmaningar. Mat och dryck står för en femtedel av alla växthusgasutsläpp. Kan klassen ta reda på hur olika livsmedel påverkar klimatet? Hur kan ni själva göra skillnad?

Så här går energiutmaningen till

Ladda ner appen ”Hoppa över kossan” från App Store eller Google Play. Ni behöver ha tillgång till en mobiltelefon eller läsplatta.

”Hoppa över kossan” är ett spel som går ut på att hoppa över kossor, och samla bonuspoäng i form av havre. För att hoppa i spelet gäller det att hoppa på riktigt! När spelet är slut kan poängen skickas till en gemensam klasspott. Det går att spela hur många gånger som helst, så ju fler kossor ni hoppar över, desto mer poäng kan ni skrapa ihop!

För att kunna skicka in poäng måste skolan och klassen vara registrerad. Detta görs av en lärare via länk som har skickats ut i mejl. (Om du som lärare inte har fått nyhetsmejlet, kontakta info@skolklassikern.se)

Läraren kan hela tiden se en topplista (hopplista!) med klassens insamlade poäng. När energiutmaningen redovisas på Skolklassikerns ”Mina sidor” senast den 10:e maj 2019 är det denna totala poängsumma som ska anges. Skicka också in en bild på när ni hoppar.

Ni väljer förstås själva hur ni genomför utmaningen. Som aktivitet mellan två lektioner, utomhus på rasten, gemensamt i klassrummet, som en station på en gymnastiklektion eller kanske som en extra aktiv hemuppgift. Det viktiga är inte när eller hur ni hoppar – utan att ni gör det!

Den klass som hoppar ihop flest poäng vinner glass i stora lass. Närmare bestämt Oatly-glass till ett värde av hela 1500 kr. Tillräckligt för att bjuda hela skolan, får man förmoda. De klasser som hamnar som nummer 2-10 går inte heller lottlösa, men får nöja sig med ett lite mindre glasskalas värt 500 kr.

Obs! Om klassen är mer sugen på pengar än på glass, är det bara att säga till. Då lägger vi summan i klasskassan istället för i glasskassan.

Lycka till!

Regler och annat fyrkantigt

Ladda hem tävlingspolicy (pdf)

Logo
Logga in!